Flyboard air is het nieuwste speeltje van Zapata Racing. Al jaren werkte Zapata Racing hard aan het ontwikkelen van dit board, en wat een vet board is het geworden!

Wij van Flyboard Fantasy en vele van onze klanten kijken al reikhalzend naar het nieuwe flyboarden: De flyboard air. Dit gaat echt vele verbeeldingen te boven. Het flyboarden zoals wij het nu kennen word aangedreven door een ‘dikke’ waterscooter. Deze waterscooter zorgt voor de kracht waardoor het flyboard de lucht in kan. Het nieuwe flyboard voorziet zichzelf van kracht door middel van 4 motoren. Flyboard air kan in rap tempo snelheden halen van 150 kilometer per uur. Dit gaat nog een tandje sneller dan onze ‘dikke’ waterscooter. Het flyboard kan hoogtes halen van 3 kilometer. De brandstof gaat naar de motoren via een brandstoftank die op de rug zit van de bestuurder.

Nieuw wereldrecord
In de maand april van 2016 heeft Franky ZaFlyboard Airpata gezorgd voor een nieuw wereldrecord. Het Guinness wereldrecord stond op 275,9 meter. De vlucht met het flyboard air was 2.252 meter. Het record werd gevestigd in Sausset-les-Pins. Een plaatsje in Zuid-Frankrijk vlakbij Marseille.

Verhuur
Franky Zapata van Zapata Racing werkt hard aan een versie voor de verhuur zodat wij hopelijk u binnenkort kunnen laten vliegen op het flyboard air. Wanneer en of dit ook echt gaat lukken is nog de vraag. In de tussentijd hebben wij gelukkig het flyboard zoals die al enkele jaren bekend is.

Flyboarden
Het flyboarden zoals wij dat aanbieden is inmiddels enkele jaren op de markt. In 2012 kwam het eerste model uit. Hierna is er toch redelijk veer veranderd. Het board is aangepast. De waterslang is verbeterd, en tegenwoordig kunnen wij het flyboard draadloos bedienen zonder dat er iemand om de waterscooter hoeft te zitten. Dit doen wij alleen bij demonstraties die wij geven. De standaard slang die wij gebruiken voor het flyboarden is 18 meter lang.

Flyboard workshop
Flyboarden kunt u zelf proberen door de workshops die wij aanbieden. Tijdens deze workshop leren wij u de beginselen van het flyboarden. Eerst krijgt u een korte instructie, waarna u daarna samen met onze instructeur het water op gaat. Hierbij gaat u gegarandeerd het water uitkomen en daadwerkelijk zweven boven het water! Echt een unieke beleving!reserveren